Vajda Attila Olimpiai Bajnok kenus volt a Dr. Elbert Gábor korábbi sport-szakállamtitkárnak , a PTE ETK tanárának vendége az „Amiről még nem meséltem…” – sport a kultúra szentélyében, a színházban – című beszélgetés sorozat legutóbbi estjének a Pesti Magyar Színházban.

2016áprVAJDA6

A szegedi illetőségű bajnok mesélt gyermekkoráról, hogy a kemény munka, a szigor, a lemondások mennyire megerősítették és egyáltalán nem bánja, hogy így nőtt föl. Szülei mindent pótló szeretete mindennél többet ért, ér neki. Kiderült az is, hogy a Kozmann – Kolonics páros olimpiai győzelme adta neki azt a lökést, hogy Ő is olimpiai bajnok akarjon lenni – ezt 13 évesen mondta ki és 12 évvel később – ahogy fogalmazott „se nem korán, se nem későn, éppen akkor, amikor kellett” bekövetkezett. Azért lett egyéni versenyző, mert „adódott egy lehetőség, amelyet meg kellett ragadni és amelyet azóta sem akarok elengedni”. Vallott edzőjéhez, Vécsi Viktorhoz fűződő hosszú és fantasztikus viszonyáról, valamint Gyurta Danival kialakult erős barátságáról és sorsközösségükről éppen úgy, mint a zene szerepéről életében! A vendéglátó Zalán János, színművész, a Pesti Magyar Színház igazgatója egy fellépési lehetőséget is felkínált Vajda Attilának és zenész barátainak a színház színpadán.

A pekingi olimpia kenus bajnoka egyértelműsítette, azért megy Rióban, hogy  minden ellenfelét legyőzze és ezúttal egyszerre nyerjen olimpiát Gyurta Danival és azt sem zárta ki, hogy ne az idei legyen az utolsó olimpia, amelyen részt vesz.